Sposób przygotowania:
Sałatka nr 5 Awocado-rzodkiewka Dieta 1200 kalorii
1. Sałatę myjemy i rozdrabniamy.
2. Avocado obieramy ze skórki i kroimy w kosteczkę.
3. Rzodkiewki myjemy i przekrawamy na pół. (jak są duże to na ćwiartki)
4. Robimy dressing: olej, miód, ocet balsamiczny i cytrynę mieszamy razem.
5. Wszystkie składniki mieszamy w miseczce i polewamy sosem.
6. można posypać posiekaną natką pietruszki.
2. Avocado obieramy ze skórki i kroimy w kosteczkę.
3. Rzodkiewki myjemy i przekrawamy na pół. (jak są duże to na ćwiartki)
4. Robimy dressing: olej, miód, ocet balsamiczny i cytrynę mieszamy razem.
5. Wszystkie składniki mieszamy w miseczce i polewamy sosem.
6. można posypać posiekaną natką pietruszki.