Sałatka obiadowa na zimę trójkolorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tak przygotować sałatkę na zimowe obiady.

Sałatka obiadowa na zimę trójkolorowa

Składniki:

Sałatka obiadowa na zimę trójkolorowa

 

Sposób przygotowania:

Sałatka obiadowa na zimę trójkolorowa
Wszystkie warzywa umyć, osączyć, obrać. Kapustę poszatkować, marchew, buraki i jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wszystkie warzywa wrzucić do miski i wymieszać z solą, następnie odstawić na dwie godziny. Po tym czasie przełożyć sałatkę do wyparzonych słoiczków, drewnianym tłuczkiem ubijać w słoikach i szczelnie zamknąć. Kilka dni trzymać w temperaturze pokojowej, potem przechowywać w chłodnym miejscu. Jest to doskonała baza dla zimowych surówek.