Sposób przygotowania:
Sałatka Pameli Krystal
Truskawki pokroić w plasterki. W garnku z podwójnym dnem roztopić czekoladę. Twarożek ubić. Do sera dodać czekoladę. Żelatynę dodać do chudej śmietanki, podgrzać, mieszając, aż żelatyna się rozpuści. Ostudzić. Dodać do mieszanki z sera. Wystudzić, ale nie dopuścić aby mieszanina się ścięła.
Dodać śmietanę, dosypać cukier.
Truskawki opłukać, obrać z ogonków, wmieszać do sera. Mieszaninę włożyć do rondla z rowkami lub do formy. Przykryć i zamrozić. Formę szybko zanurzyć w gorącej wodzie, galaretkę wyjąć. Przełożyć na półmisek. Można udekorować truskawkami, Podawać.
Dodać śmietanę, dosypać cukier.
Truskawki opłukać, obrać z ogonków, wmieszać do sera. Mieszaninę włożyć do rondla z rowkami lub do formy. Przykryć i zamrozić. Formę szybko zanurzyć w gorącej wodzie, galaretkę wyjąć. Przełożyć na półmisek. Można udekorować truskawkami, Podawać.