Sposób przygotowania:
Sałatka pieczarkowa
Jajka ugotować na twardo. Wystudzić,obrać i pokroić w kosteczkę. Cebulę obrać drobno pokroić w kosteczkę, sparzyć wrzącą wodą, wystudzić a następnie odcisnąć z nadmiaru wody.
Pieczarki i ogórki osączyć na sicie z zalewy. Pokroić w kosteczkę. Lekko odcisnąć. Ser żółty zetrzeć na drobnych oczkach tarki. Kukurydzę osączyć na sicie.
Wszystkie składniki sałatki razem połączyć z majonezem, doprawiając do smaku musztardą, solą i pieprzem.
Pieczarki i ogórki osączyć na sicie z zalewy. Pokroić w kosteczkę. Lekko odcisnąć. Ser żółty zetrzeć na drobnych oczkach tarki. Kukurydzę osączyć na sicie.
Wszystkie składniki sałatki razem połączyć z majonezem, doprawiając do smaku musztardą, solą i pieprzem.