Sposób przygotowania:
Sałatka pieczarkowa z natką
Jajka ugotowałam na twardo, ostudziłam w zimnej wodzie, obrałam ze skorupek i pokroiłam w kosteczkę. Pieczarki oczyściłam, wrzuciłam na wrzącą wodę i gotowałam 15 minut, odcedziłam na sicie i zostawiłam do wystudzenia. Pokroiłam w kostkę. Pora opłukałam, pokroiłam w drobną kosteczkę i przelałam na sitku wrzącą wodę. Groszek osączyłam z zalewy. Natkę opłukałam, otrzepałam z wody i drobno posiekałam. Wszystkie składniki wymieszałam w misce z majonezem i natką pietruszki. Doprawiłam do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
gosia56
edytaha
Bardzo fajna jest sałatka Gosiu, podpatrzyłam ją u Agatki i bardzo jestem z tego zadowolona :)
2milutka
edytaha
Na pewno dam :) Jak robiłam tą, to wszystkie słoiki z ogórami były w piwnicy, a mnie nie chciało się do niej zejść :)
2milutka
phi...a bo Ty w bloku mieszkasz?
edytaha
Niestety w bloku :(
2milutka
Dlaczego niestety...ja po zimie nie wiem w co ręce wsadzić taki burdel na podwórku muszę to ogarnąć dlatego zawsze mówię że wolałabym do bloku bo czasem ręce opadają:(
edytaha
Agatko, ja mieszkanie w domku z ogrodem mam już za sobą i wiem jaka to orka, kręgosłup mi teraz o tym nie da zapomnieć :)
2milutka
noooo więc wiesz:) ile trzeba się narobić by to wszystko ładnie wyglądało.
MagdaMM
edytaha
Dzięki Madziu za podpowiedź, Twój pomysł wykorzystam następnym razem :)
mala-madzia
edytaha
Jaka szkoda Madziu, ciężko jest coś lubić i jednocześnie nie móc tego jeść! Czy tylko pieczarek nie możesz, czy wszystkich grzybów?