mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Sałatka pieczarkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

łatwa, bardzo smaczna sałatka z pieczarek i jajek

Sałatka pieczarkowa

Składniki:

Sałatka pieczarkowa

 

  • 500 g pieczarek
  • 2 cebule
  • 4 jajka gotowane na twardo
  • 4 ogórki konserwowe
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • 4 łyżki majonezu
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta cukru

Sposób przygotowania:

Sałatka pieczarkowa
Pokrojone w cieniutkie plasterki pieczarki gotuje ok. 5 minut, odcedzam i odstawiam do całkowitego ostudzenia.
Cebule kroję w półtalarki, parzę wrzątkiem, odcedzam i również odstawiam do całkowitego ostudzenia.
Jajka drobno siekam lub ścieram na tarce o dużych oczkach. Ogórki kroję w drobną kosteczkę. Tak przygotowane składniki mieszam, dodaje drobno posiekaną natkę pietruszki, majonez, musztardę, sól i cukier do smaku.
Wstawiam do lodówki do schłodzenia.

Tagi:

jajko jajka