Sposób przygotowania:
Sałatka pieczarkowa
Pokrojone w cieniutkie plasterki pieczarki gotuje ok. 5 minut, odcedzam i odstawiam do całkowitego ostudzenia.
Cebule kroję w półtalarki, parzę wrzątkiem, odcedzam i również odstawiam do całkowitego ostudzenia.
Jajka drobno siekam lub ścieram na tarce o dużych oczkach. Ogórki kroję w drobną kosteczkę. Tak przygotowane składniki mieszam, dodaje drobno posiekaną natkę pietruszki, majonez, musztardę, sól i cukier do smaku.
Wstawiam do lodówki do schłodzenia.
Cebule kroję w półtalarki, parzę wrzątkiem, odcedzam i również odstawiam do całkowitego ostudzenia.
Jajka drobno siekam lub ścieram na tarce o dużych oczkach. Ogórki kroję w drobną kosteczkę. Tak przygotowane składniki mieszam, dodaje drobno posiekaną natkę pietruszki, majonez, musztardę, sól i cukier do smaku.
Wstawiam do lodówki do schłodzenia.