Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Sałatka pieczarkowo - selerowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pieczarki osączamy i kroimy w grubą kostkę, selera, kukurydzę i fasolkę również osączamy na sitku.

Sałatka pieczarkowo - selerowa

Składniki:

Sałatka pieczarkowo - selerowa

 

  • 1 litrowy słoik pieczarek marynowanych
  • 1 litrowy słoik selera białego marynowanego ciętego
  • puszka kukurydzy
  • puszka czerwonej fasolki
  • 8 ugotowanych jajek
  • garść posiekanej natki pietruszki
  • garść posiekanego szczypiorku
  • 1 duże kwaskowate jabłko
  • 1 mała cebula
  • do przyprawienia: majonez, musztarda, sól , pieprz.

Sposób przygotowania:

Sałatka pieczarkowo - selerowa
Pieczarki osączamy i kroimy w grubą kostkę, selera, kukurydzę i fasolkę również osączamy na sitku. Fasolkę opłukujemy zimną wodę. Jabłko cebulę, i jajka obieramy kroimy w drobną kostkę. Dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki i szczypiorek. Łączymy z majonezem i przyprawiamy do smaku.