Sposób przygotowania:
Sałatka ryżowa
Ryż ugotować na sypko.
Po ugotowaniu przepłukać zimną wodą, odsączyć na durszlaku a następnie przełożyć do większej miski,
Jarzyny opłukać, ugotować.
Po ugotowaniu obrać, pokroić w kostkę i dodać do ugotowanego ryżu.
Jajka ugotować,obrać i pokroić w kostkę, również dodać do ryżu, dodać pokrojone ogórki kiszone lub konserwowe oraz obraną pokrojoną cebulę.
Następnie dodać odsączoną kukurydzę oraz groszek konserwowy.
Całość doprawić solą i pieprzem do smaku, dodać majonez i wymieszać do połączenia składników.
Podawać jako dodatek do różnego rodzaju mięs.
Po ugotowaniu przepłukać zimną wodą, odsączyć na durszlaku a następnie przełożyć do większej miski,
Jarzyny opłukać, ugotować.
Po ugotowaniu obrać, pokroić w kostkę i dodać do ugotowanego ryżu.
Jajka ugotować,obrać i pokroić w kostkę, również dodać do ryżu, dodać pokrojone ogórki kiszone lub konserwowe oraz obraną pokrojoną cebulę.
Następnie dodać odsączoną kukurydzę oraz groszek konserwowy.
Całość doprawić solą i pieprzem do smaku, dodać majonez i wymieszać do połączenia składników.
Podawać jako dodatek do różnego rodzaju mięs.
gusia1000