Sposób przygotowania:
Sałatka z krewetkamiETAP 1:
Rukolę, pomidorki i paprykę myjemy, osuszamy. Paprykę kroimy w kostkę, pomidorki na połówki. Awokado obieramy, miąższ kroimy w kostkę.
ETAP 2:
Robimy dressing: czosnek siekamy drobno, łączymy z oliwą i musztardą, dodajemy po szczypcie pieprzu i soli, mieszamy, aż powstanie jednolity sos.
Rukolę łączymy z papryką, pomidorkami i awokado, dodajemy sos, mieszamy, układamy na półmisku.
ETAP 3:
Krewetki obieramy z pancerzyków, usuwamy jelitka, smażymy po ok. 1 minucie na stronę na rozgrzanej oliwie, przyprawiamy solą, pieprzem, chili i słodką papryką. Gorące krewetki prosto z patelni układamy na sałatce. Całość posypujemy startym parmezanem. Smacznego!