iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Sałatka ryżowa z makrelą i selerem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Sałatka ryżowa z makrelą i selerem

Sałatka ryżowa z makrelą i selerem

Składniki:

Sałatka ryżowa z makrelą i selerem

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka ryżowa z makrelą i selerem
Ryż brązowy gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy. Seler naciowy myjemy osuszamy i kroimy w paseczki. Paprykę czerwoną myjemy usuwamy gniazdo nasienne i kroimy drobno. Korniszony kroimy w plasterki. Makrele obieramy od ości i rwiemy na kawałki dodajemy do warzyw. Warzywa łączymy z zimnym ryżem . Lekko mieszamy solimy do smaku. Dodajemy odrobinę oleju rzepakowego dobrej jakości .Mieszamy doprawiamy pieprzem i podajemy.