Sposób przygotowania:
Sałatka warstwowa z burakiem, makrelą i fetą
Buraki umyć, osuszyć i zawinąć w folię aluminiową. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 1 godzinę.
Makrelę obrać z ości. Rzodkiewki pokroić w ćwierćplasterki, awokado w kostkę. Ostudzone buraki obrać i pokroić w kostkę.
W przezroczystej misce układać warstwy: rzodkiewkę, makrelę, awokado i buraki. Na wierzchu ułożyć ser feta pokrojony w grubą kostkę. Oprószyć natką pietruszki.
Przygotować sos: wymieszać oliwę z sokiem z cytryny, octem balsamicznym i świeżo zmielonym pieprzem. Polać sałatkę.
Makrelę obrać z ości. Rzodkiewki pokroić w ćwierćplasterki, awokado w kostkę. Ostudzone buraki obrać i pokroić w kostkę.
W przezroczystej misce układać warstwy: rzodkiewkę, makrelę, awokado i buraki. Na wierzchu ułożyć ser feta pokrojony w grubą kostkę. Oprószyć natką pietruszki.
Przygotować sos: wymieszać oliwę z sokiem z cytryny, octem balsamicznym i świeżo zmielonym pieprzem. Polać sałatkę.
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki