Sposób przygotowania:
Sałatka z makrelą, pieczonym burakiem i pomidorem
Rybę wędzoną obieramy dokładnie z ości.
Buraka pieczemy w folii aluminiowej przez godzinę w temperaturze 180 stopni, a następnie obieramy i kroimy w kostkę.
Robimy sos: wlewamy do małego słoika oliwę z suszonych pomidorów, dodajemy musztardę, sok z cytryny i pieprz. Zakręcamy i mieszamy energicznie do momentu, aż składniki połączą się w jednolity sos.
Twaróg wędzony i pomidora kroimy w kostkę.
Układamy na talerzach mix sałat, a na nim układamy wszystkie składniki. Polewamy sałatkę sosem.
Buraka pieczemy w folii aluminiowej przez godzinę w temperaturze 180 stopni, a następnie obieramy i kroimy w kostkę.
Robimy sos: wlewamy do małego słoika oliwę z suszonych pomidorów, dodajemy musztardę, sok z cytryny i pieprz. Zakręcamy i mieszamy energicznie do momentu, aż składniki połączą się w jednolity sos.
Twaróg wędzony i pomidora kroimy w kostkę.
Układamy na talerzach mix sałat, a na nim układamy wszystkie składniki. Polewamy sałatkę sosem.
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki