Sposób przygotowania:
Sałatka ryżowa z żurawiną i kurczakiem
Ryż gotujemy w osolonej wodzie wg przepisu na op. Może być go trochę więcej niż dwa woreczki. Wykładamy na durszlak, przelewamy wodą wodą, osączamy i studzimy.
Mięso (3 filety) myjemy i kroimy w plastry. Przesmażamy na niewielkiej ilości oleju z dowolną przyprawą. Mięso dzielimy łopatką na mniejsze kawałki i studzimy.
Por drobno kroimy. Ananasa kroimy w kostkę. Do ryżu dodajemy żurawinę i przygotowane składniki, łączymy majonezem. Doprawiamy do smaku i schładzamy.
Mięso (3 filety) myjemy i kroimy w plastry. Przesmażamy na niewielkiej ilości oleju z dowolną przyprawą. Mięso dzielimy łopatką na mniejsze kawałki i studzimy.
Por drobno kroimy. Ananasa kroimy w kostkę. Do ryżu dodajemy żurawinę i przygotowane składniki, łączymy majonezem. Doprawiamy do smaku i schładzamy.
niezły kąsek
katarzynka455
Dziękuję pięknie:) jest mi bardzo miło:)Myślę że sałatka będzie smakowała...pozdrawiam:)