iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Sałatka ryżowo-tuńczykowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Dobra szybka sałatka kolacyjna

Sałatka ryżowo-tuńczykowa

Składniki:

Sałatka ryżowo-tuńczykowa

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka ryżowo-tuńczykowa
Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.Odcedzamy i studzimy .Do ryżu dodajemy posiekana cebulę i dymkę .Mieszamy .Tuńczyka wyciągamy z puszki i w raz z olejem dodajemy do sałatki .Mieszamy dokładnie.Doprawiamy do smaku pieprzem . Paprykę myjemy pozbawiamy gniazda nasiennego i kroimy na małe kawałeczki dodajemy i ponownie mieszamy .

Tagi:

ryż