Sposób przygotowania:
Sałatka słodko-ostra
Umyty i osuszony por kroimy w pół krążki. Dajemy do miseczki, solimy, wyciskamy i odstawiamy na 15 minut. W tym czasie odsączamy kukurydzę i ananasa. Oczyszczoną paprykę kroimy w kostkę i tak samo kroimy ser i odsączone ananasy. Do pora dokładamy pokrojone składniki. Następnie dodajemy pokrojony szpinak, odsączoną kukurydzę i dwie łyżki majonezu. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
![Sałatka słodko-ostra Sałatka słodko-ostra](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/salatka-slodko-ostra-234328.jpg)
![Sałatka słodko-ostra Sałatka słodko-ostra](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/salatka-slodko-ostra-234329.jpg)
![Sałatka słodko-ostra Sałatka słodko-ostra](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/salatka-slodko-ostra-234330.jpg)
![Sałatka słodko-ostra Sałatka słodko-ostra](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/salatka-slodko-ostra-234331.jpg)