Sposób przygotowania:
Sałatka szparagowa
Przygotowanie:
Szparagi umyć ( odciąć zdrewniałe końce),wrzucić następnie je do osolonego wrzątku,gotować 5 minut.
Osączyć na sitku,odstawić do ostygnięcia,pokroić na skośne kawałki ( o długości 4 cm).
Umyte truskawki należy pokroić starannie w plasterki,sałatę porwać na kawałki.Polędwicę pokroić w paski.
Ocet doprawić według upodobania pieprzem oraz solą,następnie utrzeć z olejem.
Sos wymieszać z posiekaną natką.Składniki sałatki przełożyć na półmisek,polać sosem.
Szparagi umyć ( odciąć zdrewniałe końce),wrzucić następnie je do osolonego wrzątku,gotować 5 minut.
Osączyć na sitku,odstawić do ostygnięcia,pokroić na skośne kawałki ( o długości 4 cm).
Umyte truskawki należy pokroić starannie w plasterki,sałatę porwać na kawałki.Polędwicę pokroić w paski.
Ocet doprawić według upodobania pieprzem oraz solą,następnie utrzeć z olejem.
Sos wymieszać z posiekaną natką.Składniki sałatki przełożyć na półmisek,polać sosem.