iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Sałatka szwedzka.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Bardzo dobra sałatka najlepiej zrobić wieczorkiem i zajadać na śniadanie.

Sałatka szwedzka.

Składniki:

Sałatka szwedzka.

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka szwedzka.
Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo .Studzimy obieramy i kroimy w kostkę . Cebulę siekamy solimy i odstawiamy na ok 20 min . Paprykę myjemy pozbawiamy gniazda nasiennego kroimy w kosteczkę solimy ugniatamy i zostawiamy na ok 2o min. Pieczarki kroimy w kosteczkę odcedzamy z soku. Cebulę i paprykę po 20 min odcedzamy z soku . Wyciskamy najlepiej w ręce.Wszystko mieszamy z majonezem . Doprawiamy pieprzem do smaku .

Tagi:

jajko jajka