Sposób przygotowania:
Salatka tajska z makaronem.
Makaron zalać gorącą wodą aby go przykryło,odstawić na 5 min. aby zmiękł.Po czym odlać,opłukać zimną wodą,osączyć i odstawić.
W rondlu zagotować wodę, wrzucić groszek cukrowy i gotować ok.1-2 min.Osączyć,opłukać pod zimną wodą,odstawić.
W naczyniu połączyć razem : sos rybny,sok z limetki,imbir,papryczkę chili,kolendrę i łyżkę cukru - przemieszać.
Dodać ogórek i cebulki- przemieszać
Dodać makaron,krewetki i groszek cukrowy - delikatnie mieszając połączyć wszystko razem ( jeśli ktoś ma wprawę - zamiast mieszać można ostrożnie potrząsać :) )..
Sałatkę nałożyć na 4 talerze,posypać orzeszkami i kolendrą.
W rondlu zagotować wodę, wrzucić groszek cukrowy i gotować ok.1-2 min.Osączyć,opłukać pod zimną wodą,odstawić.
W naczyniu połączyć razem : sos rybny,sok z limetki,imbir,papryczkę chili,kolendrę i łyżkę cukru - przemieszać.
Dodać ogórek i cebulki- przemieszać
Dodać makaron,krewetki i groszek cukrowy - delikatnie mieszając połączyć wszystko razem ( jeśli ktoś ma wprawę - zamiast mieszać można ostrożnie potrząsać :) )..
Sałatkę nałożyć na 4 talerze,posypać orzeszkami i kolendrą.
eli_555