Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Sałatka turecka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

coś dla smakoszy ostrych potraw

Sałatka turecka

Składniki:

Sałatka turecka

 

  • 30 dag ziemniaków ugotowanych
  • 5 dag sparzonych rodzynek
  • 35 dag posiekanych orzechów włoskich
  • 2 łyżki posiekanej natki
  • 2 jaja ugotowanych na twardo
  • sól
  • pół łyżeczki mielonej ostrej papryki
  • SOS:
  • 3 łyżki gęstego majonezu
  • 4 łyżki wytrawnego czerwonego wina
  • szczypta cukru
  • 1/4 łyżeczki otartej skórki z cytryny

Sposób przygotowania:

Sałatka turecka
składniki sosu dokładnie wymieszać
obrane ziemniaki pokroić w kostkę posypać solą i papryką wstawić na 30 min do lodówki rodzynki osączyć jaja pokroić w grubą kostkę w salaterce układamy warstwami na przemian wszystkie składniki ostatnią warstwę posypać orzechami sałatkę polać sosem lekko schłodzić

Tagi:

sosy