Sposób przygotowania:
Wiosenna sałatka ze szparagami i sosem winegretETAP 1:
Szparagi myję, odłamuję zdrewniałe końce, gotuję w osolonym wrzątku główkami do góry 3-4 minuty, wyciągam z wody, studzę, kroję na kawałki.
Sałatę, myję kroję, tak samo pomidora, ogórka i rzodkiewkę, składniki mieszam w salaterce, dodaję szparagi oraz pokrojony w kostkę ser mozzarella.
Sos winegret:
Kilka gałązek koperku siekam drobniutko, mieszam w słoiczku razem z przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku, dodaję oliwę, sól, pieprz, miód, wlewam ocet, słoiczek zakręcam i energicznie wstrząsam do jednolitego połączenia, sałatkę polewam przed podaniem, posypuję prażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi.
ewaeu
2milutka
Dzięki!