Sałatka warstwowa

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Sałatka warstwowa: Warzywa konserwowe i ananasa odsączyć z zalewy. Starannie umytą jasną część pora

Sałatka warstwowa

Składniki:

Sałatka warstwowa

 

  • słoik selera konserwowego

 

 

  • kukurydzy

 

  • słoik marchewki konserwowej

 

 

  • 5 jaj ugotowanych na twardo

 

  • 20 dag szynki

 

  • duży słoik majonezu

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka warstwowa

Warzywa konserwowe i ananasa odsączyć z zalewy. Starannie umytą jasną część pora pokroić w krążki, piastry ananasa na niewielkie kawałki, jaja i szynkę w kostkę. W głębokiej salaterce z bezbarwnego tworzywa ułożyć warstwami: seler, kukurydzę, ananasa, por, marchewkę, jaja i szynkę. Przed wyjazdem na piknik sałatkę należy wstawić na kilka godzin do lodówki, żeby dobrze ją ochłodzić. Sałatka warstwową polać majonezem tuż przed podaniem.R. K. z Modlina