Sposób przygotowania:
Sałatka warzywna z kabanosami
Kabanosy gotuję kilka minut we wodzie. Następnie wyjmuję i odstawiam do przestudzenia. Kabanosy kroję na mniejsze kawałki. Pora kroję w plasterki. Wrzucam do osolonego wrzątku i parzę około 10 minut pod przykryciem, odcedzam. Selera i kukurydzę odsączam z zalewy. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w kosteczkę. Ogórki kiszone także kroję w kostkę.
Wszystkie przygotowane składniki sałatki przekładam do salaterki. Dodaję majonez, sól oraz pieprz. Dokładnie całość mieszam.
Sałatkę podaję z pieczywem.
Wszystkie przygotowane składniki sałatki przekładam do salaterki. Dodaję majonez, sól oraz pieprz. Dokładnie całość mieszam.
Sałatkę podaję z pieczywem.
Marika-
Holly