aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 517]

Sałatka warzywno - jajeczna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Nie miałam pomysłu na kolacje, więc wyjęłam to co miałam w lodówce i powstała z tego nawet smaczna sałatka.

Sałatka warzywno - jajeczna Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka warzywno - jajeczna

 

  • 6 jajek
  • 1 kukurydza konserwowa
  • pęczek szczypiorku
  • 6 rzodkiewek
  • majonez
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka warzywno - jajeczna
Jajka gotujemy na twardo. W międzyczasie kukurydzę odsączamy z zalewy i wrzucamy do miski. Szczypiorek myjemy i drobno kroimy, dodajemy do kukurydzy. Rzodkiewki również myjemy, kroimy w półplasterki i dorzucamy do miski. Dodajemy majonez oraz sól i pieprz. Całość dokładnie mieszamy. Ugotowane jajka zalewamy zimną wodą, gdy ostygną wówczas obieramy ze skorupki. Jajka kroimy w kostke i dorzucamy do salatki. Delikatnie mieszamy, aby jajka nie rozpadly sie.
Sałatka warzywno - jajeczna
Do miski dajemy kukurydze i pokrojony szczypiorek.
Sałatka warzywno - jajeczna
Dodajemy pokrojona rzodkiewke, majonez, sol i pieprz. Mieszamy.
Sałatka warzywno - jajeczna
Ugotowane jajka kroimy w kostke i dodajemy do miski.
Sałatka warzywno - jajeczna
Na koncu salatke lekko mieszamy. Podajemy z pieczywem.

Tagi:

jajko jajka