Sposób przygotowania:
Sałatka "Wielkanocna"
Jajka ugotować na twardo.
Szynkę, ser żółty, rzodkiewki i ostudzone jajka pokroić w kosteczkę, dodać odsączoną kukurydzę, wymieszać.
Sos.
Majonez wymieszać z tartym chrzanem, młodym jęczmieniem, doprawić solą i pieprzem.
Brzegi salaterki wyłożyć plasterkami wędliny, nałożyć sałatkę, wyrównać.
Przykryć równomiernie sosem, nałożyć wyciętego z sera zajączka i przeciętą rzodkiewkę.
Szynkę, ser żółty, rzodkiewki i ostudzone jajka pokroić w kosteczkę, dodać odsączoną kukurydzę, wymieszać.
Sos.
Majonez wymieszać z tartym chrzanem, młodym jęczmieniem, doprawić solą i pieprzem.
Brzegi salaterki wyłożyć plasterkami wędliny, nałożyć sałatkę, wyrównać.
Przykryć równomiernie sosem, nałożyć wyciętego z sera zajączka i przeciętą rzodkiewkę.
ewaeu