BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Sałatka z rzodkiewką i jajkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Polecam sałatke wiosenną w towarzystwie jajek z majonezem i keczupem .Sałatka smakuje wyśmienicie. Bardzo smaczna i ma dużo witamin.

Sałatka z rzodkiewką i jajkami

Składniki:

Sałatka z rzodkiewką i jajkami

 

  • jajka 4 szt,
  • papryka czerwona 1 szt,
  • papryka żółta 1/2 szt,
  • rzodkiewka 1 pęczek,
  • ogórek zielony 1/2 szt,
  • pomidor 1 większy,
  • koperek 1/2 pęczka,
  • cebulka zielona 1/2 pęczka,
  • sól , pieprz do smaku,
  • majonez 1 słoiczek,
  • śmietana 4 - 5 łyżek,
  • keczup,
  • kilka oliwek zielonych i czarnych do dekoracji,

Sposób przygotowania:

Sałatka z rzodkiewką i jajkami
Jajka ugotować na twardo. Po ugotowaniu zalać zimną wodą. Obrać ze skorupek i pokroić na ćwiartki.

Warzywa opłukać pokroić.

Majonez wymieszać ze śmietaną i połączyć z warzywami oraz posiekanym koperkiem, dokładnie wymieszać doprawiając pieprzem i solą.

Pokrojone jajka poukładać na talerzu ozdobić majonezem i keczupem, w środku ułożyć sałatkę, udekorować pokrojonym szczypiorkiem lub cebulką zieloną oraz oliwkami.