Sposób przygotowania:
Sałatka wielkanocna
Do miski wlewamy śmietanę i dodajemy majonez, przyprawiamy solą i ziołami prowansalskimi. Wciskamy ząbki czosnku i całość dokładnie mieszamy. Do miski z sosem czosnkowym dorzucamy odsączoną z zalewy kukurydzę. Szynkę konserwową drobno kroimy i dorzucamy do miski. Następnie dodajemy starty na tarce na dużych oczkach żółty ser.
Makaron gotujemy i odcedzamy, przestygnięty przekładamy do miski z sałatką. Jajka gotujemy na twardo, ostygnięte ścieramy na tarce na dużych oczkach.
Pomidorki myjemy, osuszamy i kroimy w ćwiartki. Wrzucamy do miski z sałatką i całość dokładnie mieszamy. Sałatkę przekładamy do miski w której będzie podawana.
Rzodkiewki myjemy, osuszamy i również ścieramy na tarce na dużych oczkach. Wykładamy na wierzch sałatki i wyrównujemy wierzch.
Dekorujemy według gustu i podajemy na Wielkanocny stół.
Makaron gotujemy i odcedzamy, przestygnięty przekładamy do miski z sałatką. Jajka gotujemy na twardo, ostygnięte ścieramy na tarce na dużych oczkach.
Pomidorki myjemy, osuszamy i kroimy w ćwiartki. Wrzucamy do miski z sałatką i całość dokładnie mieszamy. Sałatkę przekładamy do miski w której będzie podawana.
Rzodkiewki myjemy, osuszamy i również ścieramy na tarce na dużych oczkach. Wykładamy na wierzch sałatki i wyrównujemy wierzch.
Dekorujemy według gustu i podajemy na Wielkanocny stół.