Anula

Anula

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Salatka wiosenna

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Rzodkiewke,cebule, i salate dokladnie umyc

Salatka wiosenna

Składniki:

Salatka wiosenna

 

  • 25 dag zoltego sera
  • 1 duzy lub 2 mniejsze peczki rzodkiewek
  • kilka listkow zielonej salaty
  • 1 peczek dymki
  • 1 zoltko
  • 1/2 szklanki oleju lub oliwy
  • 6 lyzek jogurtu
  • sok z cytryny lub ocet winny
  • 1 lyzka posiekanej natki

Sposób przygotowania:

Salatka wiosenna
ser pokroic w zapalki lub kostke.Zoltko ucierac,dodajac stopniowo olej,wymieszac z jogurtem,przyprawic sokiem z cytryny,sola i cukrem do smaku.Do sosu dodac ser,pokrajane w cienkie plasterki rzodkiewki,polowe drobno posiekanej cebuli i porwana drobniutko salate.Wymieszac,przyprawic sola i cukrem.Wylozyc na polmisek,posypac pozostalo cebula i natka.

Tagi:

sery ser