karolcia_zip

karolcia_zip

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 255]

Sałatka wiosenna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Sałatka lekka i bardzo smaczna.

Sałatka wiosenna Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sałatka wiosenna

 

Sposób przygotowania:

Sałatka wiosenna
Rzodkiewki myjemy i razem ze skórką ścieramy na tarce na wiórki. Skórka nadaje chrupkość sałatce. Jajka gotujemy na twardo. Do startych rzodkiewek dodajemy pokrojone w kostkę jajka. Szczypiorek drobno siekamy i dodajemy do rzodkiewki i jajek. Mieszamy. Dodajemy kopiastą łyżkę majonezu i dokładnie rozprowadzamy go w sałatce. Przyprawiamy solą i pieprzem. Smacznego:)
Sałatka wiosenna
Pęczek rzodkiewek startych na tarce na wiórki.
Sałatka wiosenna
Składniki sałatki wiosennej wymieszane, przed dodaniem majonezu i przyprawieniem.

Tagi:

jajko jajka