Sposób przygotowania:
Sałatka włoska z kozim serem
Wszystkie warzywa myjemy i suszymy, cebule obieramy. Sałatę rwiemy na niewielkie kawałki, po czym układamy na talerzu. Cebule kroimy w bardzo cieniutkie piórka. Pomidora kroimy w niewielkie półksiężyce. Miód, musztardę, mieszamy dokładnie, dodajemy niewielką ilość soli i pieprzu. Na sałacie układamy pomidory, które delikatnie posypujemy pieprzem (najlepiej kolorowym), ew. solą, obok pomidorów i w środku talerza kladziemy cebule, i na sałacie kładziemy łyżeczkę kukurydzy. Skrapiamy delikatnie octem balsamicznym i ‘’kropimy’’ sosem musztardowo-miodowym. Całość posypujemy rozkruszonym w dłoniach serem kozim (można zastąpić serem owczym lub krowim, ale danie straci na swojej włoskości ;]). Całość można posypać świeżą zieleninką, a sałatkę spozywamy natychmiast po przygotowaniu.
msewka
Babciagramolka
Mirka227
5!
iwi69
Natala1210