Mama niejadka

Mama niejadka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 141]

Sałatka z awokado, pomidorków i tuńczyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kolorowa sałatka z awokado, pomidorkami i tuńczykiem w sosie własnym z zielonym akcentem szczypiorki u natki pietruszki.

Sałatka z awokado, pomidorków i tuńczyka

Składniki:

Sałatka z awokado, pomidorków i tuńczyka

 

  • awokado 1/2 sztuki
  • tuńczyk w sosie własnym 1/2 puszki
  • pomidorki koktajlowe 1/2 szklanki
  • szczypiorek posiekany 1 łyżka
  • natka pietruszki 1 łyżka
  • sok z cytryny 1 łyżka
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Sałatka z awokado, pomidorków i tuńczyka
Awokado umyć i osuszyć. Przekroić na pół i wsiąść połówkę zez pestki. Obrać i pokroić w kostkę. Pomidorki koktajlowe po opłukaniu i osuszeniu pokroić na ćwiartki.

Posypać posiekanym szczypiorkiem i natką pietruszki. Dodajemy wyjętego z puszki tuńczyka. Całość mieszamy.

Przed podaniem skrapiamy sokiem z cytryny i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.