jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Sałatka z rukoli, tuńczyka i awokado

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Zapewniam, że sałatka posmakuje nawet wybrednym konsumentom. A co najważniejsze to ta sałatka to samo zdrowie!

Sałatka z rukoli, tuńczyka i awokado

Składniki:

Sałatka z rukoli, tuńczyka i awokado

SKŁADNIKI

Sposób przygotowania:

Sałatka z rukoli, tuńczyka i awokado
Rukolę myjemy i dokładnie osuszamy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i przekrawamy na ćwiartki. Tuńczyka odsączamy z sosu własnego.

Pomidorki myjemy, osuszamy i przekrawamy na połowę. Awokado, obieramy, kroimy w plasterki (paseczki) i delikatnie skrapiamy sokiem z cytryny.

Na talerzu rozkładamy warstwę rukoli. Następnie nakładamy pozostałe przygotowane składniki.

Całość spryskujemy oliwą z oliwek i oprószamy przyprawami. Podajemy.