Sposób przygotowania:
Sałatka z rukoli, tuńczyka i awokado
Rukolę myjemy i dokładnie osuszamy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i przekrawamy na ćwiartki. Tuńczyka odsączamy z sosu własnego.
Pomidorki myjemy, osuszamy i przekrawamy na połowę. Awokado, obieramy, kroimy w plasterki (paseczki) i delikatnie skrapiamy sokiem z cytryny.
Na talerzu rozkładamy warstwę rukoli. Następnie nakładamy pozostałe przygotowane składniki.
Całość spryskujemy oliwą z oliwek i oprószamy przyprawami. Podajemy.
Pomidorki myjemy, osuszamy i przekrawamy na połowę. Awokado, obieramy, kroimy w plasterki (paseczki) i delikatnie skrapiamy sokiem z cytryny.
Na talerzu rozkładamy warstwę rukoli. Następnie nakładamy pozostałe przygotowane składniki.
Całość spryskujemy oliwą z oliwek i oprószamy przyprawami. Podajemy.