Sposób przygotowania:
Sałatka z rukolą, rzodkiewką i jajkiem
Zaczynamy od opłukania i osuszenia sałaty. Sałatę w większości porwać na mniejsze kawałki. Również rukolę opłukać i osuszyć. Włożyć do miseczki.
Ugotowane na twardo jajka wystudzić i pokroić na 4 lub 6. Ułożyć jajka na sałatę.
Rzodkiewkę pokroić w plasterki i ułożyć na sałatce. Udekorować listkami świeżej bazylii. Opruszyć solą i pieprzem. Podawać polane oliwą z oliwek.
Ugotowane na twardo jajka wystudzić i pokroić na 4 lub 6. Ułożyć jajka na sałatę.
Rzodkiewkę pokroić w plasterki i ułożyć na sałatce. Udekorować listkami świeżej bazylii. Opruszyć solą i pieprzem. Podawać polane oliwą z oliwek.