Sposób przygotowania:
Sałatka z grillowanych warzyw
Cukinię i bakłażana pokroić w półcentymetrowe plastry. Bakłażana najpierw nasolić i opłukać. Skropić olejem i posypać przyprawą, wymieszać i smażyć z obu stron na patelni grillowej.
Ze szparagów odłamać zdrewniałe końcówki, wrzucić na patelnię grillować, skropić olejem i posypać sola i pieprzem. Obsmażyć.
Plasterki cukinii i bakłażana pokroić na cztery, szparagi pokroić w krążki, główki zostawić w całości. Ogóreczki pokroić w pół, czosnek osączyć, pekinkę posiekać, fetę pokruszyć, szczypiorek posiekać.
Wszystkie składniki wymieszać i polać sosem.
Ze szparagów odłamać zdrewniałe końcówki, wrzucić na patelnię grillować, skropić olejem i posypać sola i pieprzem. Obsmażyć.
Plasterki cukinii i bakłażana pokroić na cztery, szparagi pokroić w krążki, główki zostawić w całości. Ogóreczki pokroić w pół, czosnek osączyć, pekinkę posiekać, fetę pokruszyć, szczypiorek posiekać.
Wszystkie składniki wymieszać i polać sosem.
SylaUla
czarrna
Dziękuję :)
ciasteczka