Sposób przygotowania:
Sałatka z brokułami i sosem czosnkowym
Jajka zalewam wodą, solę i gotuję na twardo. Po ugotowaniu studzę jajka, obieram i kroję w ćwiartki lub ósemki. Brokuły myję, gotuję w osłodzonej wodzie, studzę i dzielę na różyczki.
Majonez mieszam w miseczce z jogurtem i zmiażdżonymi ząbkami czosnku.
Do miski wkładam różyczki ugotowanego i ostudzonego brokuła, wykładam pokrojone jajka. Całość polewam sosem czosnkowym i posypuję drobno posiekanym szczypiorkiem. Od razu podaję.
Majonez mieszam w miseczce z jogurtem i zmiażdżonymi ząbkami czosnku.
Do miski wkładam różyczki ugotowanego i ostudzonego brokuła, wykładam pokrojone jajka. Całość polewam sosem czosnkowym i posypuję drobno posiekanym szczypiorkiem. Od razu podaję.