Sposób przygotowania:
Sałatka z brokułami wg mitofri
Na początku do miski wsyp zawartość opakowania sałatki lazurowej Knorr'a. Następnie dodaj jogurt i majonez i dokładnie wymieszaj na gładki sos.
Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach i dodaj do sosu.
Brokuły podziel na mniejsze różyczki.Podzielone sparz 4 minuty w gotującej się,lekko osolonej wodzie. Następnie spłucz je w zimnej wodzie, osusz i wymieszaj z sosem.
Wędzony boczek pokrój w drobną kostkę i wysmaż na patelni. Następnie wyjmij łopatką wysmażone chude skwareczki.Dodaj je do sosu.Następnie dorzuć do miski z sosem także rodzynki i uprażone ziarno słonecznika. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Przed podaniem można schłodzić w lodówce. Sałatka świetnie smakuje z grzankami. Smacznego.
Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach i dodaj do sosu.
Brokuły podziel na mniejsze różyczki.Podzielone sparz 4 minuty w gotującej się,lekko osolonej wodzie. Następnie spłucz je w zimnej wodzie, osusz i wymieszaj z sosem.
Wędzony boczek pokrój w drobną kostkę i wysmaż na patelni. Następnie wyjmij łopatką wysmażone chude skwareczki.Dodaj je do sosu.Następnie dorzuć do miski z sosem także rodzynki i uprażone ziarno słonecznika. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Przed podaniem można schłodzić w lodówce. Sałatka świetnie smakuje z grzankami. Smacznego.