Sposób przygotowania:
Sałatka z cebuli i fasoli
Umytą fasolę namoczyć w przegotowanej, ostudzonej wodzie, i w tej samej ją ugotować do miękkości.
Cebule obrać, oczyścić, pokroić w półplasterki, następnie usmażyć na oleju, oprószyć pieprzem i solą do smaku. Dusić tak długo aż cebula będzie jasno-szklista.
Przestudzoną fasolę i cebulę połączyć dodając do smaku musztardę i przecier pomidorowy oraz posiekane listki bazylii, cząbru i majeranku.
Cebule obrać, oczyścić, pokroić w półplasterki, następnie usmażyć na oleju, oprószyć pieprzem i solą do smaku. Dusić tak długo aż cebula będzie jasno-szklista.
Przestudzoną fasolę i cebulę połączyć dodając do smaku musztardę i przecier pomidorowy oraz posiekane listki bazylii, cząbru i majeranku.