Sposób przygotowania:
Sałatka z cykorią i czerwoną kapustą
Kapustę pokroić drobno i wrzucić do osolonego wrzątku z dodatkiem soku cytrynowego i cukru, gotować 5 minut, następnie wyjąć, odcedzić, pozostawić do ostygnięcia.
Jabłka, por i cykorię pokroić, wymieszać z rodzynkami, dodać do kapusty, wymieszać.
Musztardę mieszamy z sokiem cytrynowym, oliwą i przyprawiamy solą oraz pieprzem, polewamy sałatkę, odstawiamy do lodówki. Tuż przed podaniem posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi.
Jabłka, por i cykorię pokroić, wymieszać z rodzynkami, dodać do kapusty, wymieszać.
Musztardę mieszamy z sokiem cytrynowym, oliwą i przyprawiamy solą oraz pieprzem, polewamy sałatkę, odstawiamy do lodówki. Tuż przed podaniem posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi.