Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Sałatka z czerwoną fasolą i żurawiną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Sałatka ta to ciekawe i pożywne danie. Prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna, zaskoczy nawet największego smakosza.

Sałatka z czerwoną fasolą i żurawiną

Składniki:

Sałatka z czerwoną fasolą i żurawiną

Sałatka

Sposób przygotowania:

Sałatka z czerwoną fasolą i żurawiną
Kapustę pekińską siekamy w cienkie paski. Następnie przesypujemy do dużej miski. Czerwoną fasolę odcedzamy z zalewy i przepłukujemy w zimnej wodzie. Dodajemy do kapusty pekińskiej.

Pomidora parzymy, obieramy ze skórki i usuwamy jego ziarna. Kroimy w średniej wielkości kostkę. Jabłko obieramy i oczyszczamy, kroimy w małą kostkę.

Na koniec składniki posypujemy suszoną żurawiną i polewamy jogurtem naturalnym. Doprawiamy do smaku solą i pieprze i dokładnie mieszamy.

Chłodzimy przed podaniem. 

Tagi:

fasola