Sposób przygotowania:
Sałatka z czerwoną fasolą i żurawiną
Kapustę pekińską siekamy w cienkie paski. Następnie przesypujemy do dużej miski. Czerwoną fasolę odcedzamy z zalewy i przepłukujemy w zimnej wodzie. Dodajemy do kapusty pekińskiej.
Pomidora parzymy, obieramy ze skórki i usuwamy jego ziarna. Kroimy w średniej wielkości kostkę. Jabłko obieramy i oczyszczamy, kroimy w małą kostkę.
Na koniec składniki posypujemy suszoną żurawiną i polewamy jogurtem naturalnym. Doprawiamy do smaku solą i pieprze i dokładnie mieszamy.
Chłodzimy przed podaniem.
Pomidora parzymy, obieramy ze skórki i usuwamy jego ziarna. Kroimy w średniej wielkości kostkę. Jabłko obieramy i oczyszczamy, kroimy w małą kostkę.
Na koniec składniki posypujemy suszoną żurawiną i polewamy jogurtem naturalnym. Doprawiamy do smaku solą i pieprze i dokładnie mieszamy.
Chłodzimy przed podaniem.