Sposób przygotowania:
Sałatka z czerwoną fasolą i ryżem
Fasolę, kukurydzę przekładamy an sitko w celu aby ściekł z nich sok. W garnek wstawiamy wodę, solimy 1 łyżką. Do gotującej wody wkładamy trzy torebeczki ryżu gotując na pół miękko. Nie może być bardzo miękki by nie było papki z tej sałatki. Następnie, gdy ryż już będzie dobry przekładamy go w głębokie naczynie. Dodajemy do niego z sitka fasolę oraz kukurydzę. Ananas kroimy w kostkę i przed dodaniem do sałatki, wkładamy na sitko żeby również ściekł sok. I to samo robimy z papryką. Kroimy w kostkę i dojadamy do ananasa na sitko. Ser żółty kroimy w kostkę i dodajemy do sałatki. Szczypiorek oraz pietruszkę siekamy . dodajemy ananasa z papryką, mieszamy, dodajemy szczypiorek i pietruszkę. W kubku rozrabiamy majonez, keczup i musztardę. Wszystko ze sobą mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Wykładamy sos majonezowy na sałatkę i mieszamy ze sobą wszystkie składniki. Wstawimy na kilka godzin do lodówki.