Sałatki

Sałatki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 177]

sałatka z czerwonej fasoli i kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Przepis pochodzi z książki: "Smaczne sałatki" Irena Radwańska

sałatka z czerwonej fasoli i kurczaka

Składniki:

sałatka z czerwonej fasoli i kurczaka

 

  • 1 puszka czerwonej fasoli,
  • 1 wędzone udko kurczaka,
  • 2 kiszone ogórki,
  • 2 cebule,
  • 3 kromki pieczywa tostowego,
  • majonez.

 

Sposób przygotowania:

sałatka z czerwonej fasoli i kurczaka
Fasolę odsączyć, przepłukać wodą. Mięso z kurczaka pokroić w paski. Ogórki
zetrzeć na tarce do jarzyn, razem z pokrojona cebula udusić na oleju. Mięso
wymieszać z fasola, ogórkami z cebula. Dodać majonez. Sałatkę posypać
grzankami przygotowanymi z pokrojonego w kostkę i podsmażonego pieczywa
tostowego.