nogawkuchni

nogawkuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 403]

Sałatka z czerwonej i białej fasoli.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Sałatka, która pasuje zarówno jako dodatek do dania obiadowego jak i jest smaczna bez innych komponentów w ramach przekąski, czy na kolację.

Sałatka z czerwonej i białej fasoli. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sałatka z czerwonej i białej fasoli.

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z czerwonej i białej fasoli.
Białą i czerwoną fasolę odcedzić z puszkowej zalewy, przepłukać zimną wodą i przełożyć do wspólnego naczynia. Pomidory i cebulę pokroić w kostkę i dodać do fasolek. Czosnek drobno posiekać i dodać do wcześniej połączonych składników. Wszystko obsypać solidną dawką koperku i połączyć majonezem. Do sałatki dodać słodką mieloną paprykę oraz sól i pieprz do smaku, całość dokładnie wymieszać. Odstawić sałatkę do lodówki na około pół godziny, aby smak czosnku mógł się uaktywnić i smaki wszystkich składników smakowicie się połączyły, ujawniły.
Sałatka z czerwonej i białej fasoli.
Dodatki do sałatki czyli pokrojone w kostkę pomidory i cebulka oraz drobno posiekany czosnek przed dodaniem ich do odcedzonych fasolek.
Sałatka z czerwonej i białej fasoli.
Wszystkie warzywa potrzebne do sałatki umieszczone we wspólnym naczyniu z dodatkiem majonezu przed wymieszaniem.

Tagi:

fasola