gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1320]

Fasolka po bretońsku z fasolką szparagową

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Tak przygotowana fasolkę po bretońsku z fasolką szparagową podaję jako danie na obiad. Polecam - ma fajny smak :)

Fasolka po bretońsku z fasolką szparagową  Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Fasolka po bretońsku z fasolką szparagową

 

Sposób przygotowania:

Fasolka po bretońsku z fasolką szparagową
Fasolę jaś zalewamy wodą i odstawiamy na noc, aby napęczniała. Odcedzamy i przekładamy do garnka, po czym zalewamy wodą, wsypujemy sól, pieprz oraz majeranek do smaku i gotujemy do miękkości. Fasolkę szparagową obieramy, płuczemy i kroimy na kawałki.

Gotujemy w dwóch szklankach wody z dodatkiem kostki rosołowej do miękkości, odcedzamy. Fasolkę szparagową dodajemy do ugotowanej fasoli jaś.

Kiełbasę kroimy w kostkę i dodajemy do fasoli. Mieszamy, po czym dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy do smaku.Wszystko razem dokładnie mieszamy i podgrzewamy przez chwilę.  
Fasolka po bretońsku z fasolką szparagową
Fasolę jaś gotujemy do miękkości z przyprawami.
Fasolka po bretońsku z fasolką szparagową
Obraną fasolkę szparagową gotujemy do miękkości.