Sposób przygotowania:
Fasolka po bretońsku z fasolką szparagową
Fasolę jaś zalewamy wodą i odstawiamy na noc, aby napęczniała. Odcedzamy i przekładamy do garnka, po czym zalewamy wodą, wsypujemy sól, pieprz oraz majeranek do smaku i gotujemy do miękkości. Fasolkę szparagową obieramy, płuczemy i kroimy na kawałki.
Gotujemy w dwóch szklankach wody z dodatkiem kostki rosołowej do miękkości, odcedzamy. Fasolkę szparagową dodajemy do ugotowanej fasoli jaś.
Kiełbasę kroimy w kostkę i dodajemy do fasoli. Mieszamy, po czym dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy do smaku.Wszystko razem dokładnie mieszamy i podgrzewamy przez chwilę.
Gotujemy w dwóch szklankach wody z dodatkiem kostki rosołowej do miękkości, odcedzamy. Fasolkę szparagową dodajemy do ugotowanej fasoli jaś.
Kiełbasę kroimy w kostkę i dodajemy do fasoli. Mieszamy, po czym dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy do smaku.Wszystko razem dokładnie mieszamy i podgrzewamy przez chwilę.
SylaUla