Sposób przygotowania:
Sałatka z czerwonej kapusty
Kapustę opłukac osuszyc i wyciąc głąb.Liście poszatkowac,zblanszowac w osolonym wrzątku.
Papryki umyc,przekroic wzdłuż,wycinając gniazda nasienne i pokroic w paski.
Cebulę obrac,pokroic w krążki.Szynkę pokroic w paski.Koperek
opłukac osuszyc.Pomarańczę obrac i pokroic w cienkie paski.Paprykę, kapustę ,cebulę ,pomarańczę i szynkę włożyc do miski i wszystko dokładnie wymieszac.
Sałatę polac sosem z oliwy wymieszanej z octem winnym musztardą i przyprawami.Całośc posypac koperkiem
Papryki umyc,przekroic wzdłuż,wycinając gniazda nasienne i pokroic w paski.
Cebulę obrac,pokroic w krążki.Szynkę pokroic w paski.Koperek
opłukac osuszyc.Pomarańczę obrac i pokroic w cienkie paski.Paprykę, kapustę ,cebulę ,pomarańczę i szynkę włożyc do miski i wszystko dokładnie wymieszac.
Sałatę polac sosem z oliwy wymieszanej z octem winnym musztardą i przyprawami.Całośc posypac koperkiem