Sposób przygotowania:
Sałatka z kapusty czerwonej
Kapustę czerwoną poszatkować nożem i nasolić, odstawić na 1,5 h. Cebulkę czerwoną obrać i pokroić w krążki lub w piórka i podsmażyć na tłuszczu aby trochę zmiękła.
Fileta z kurczaka umyć i pokroić na małe kawałki lub w kostkę, posypać przyprawą do gyrosa i odstawić do lodówki na 1 h. Następnie rozgrzać na patelni tłuszcz i dusić fileta kilka minut do miękkości. Osączyć z tłuszczu, wystudzić.
Pomidora sparzyć i obrać ze skórki, pokroić na kostkę, dodać do kapusty. Ogórki kiszone pokroić w kostkę i też dodać, dołożyć majonez, ketchup, przyprawy.
Wymieszać całość i przyprawić do smaku.
Fileta z kurczaka umyć i pokroić na małe kawałki lub w kostkę, posypać przyprawą do gyrosa i odstawić do lodówki na 1 h. Następnie rozgrzać na patelni tłuszcz i dusić fileta kilka minut do miękkości. Osączyć z tłuszczu, wystudzić.
Pomidora sparzyć i obrać ze skórki, pokroić na kostkę, dodać do kapusty. Ogórki kiszone pokroić w kostkę i też dodać, dołożyć majonez, ketchup, przyprawy.
Wymieszać całość i przyprawić do smaku.