Sałatka z czerwonej kapusty

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybkie, łatwe na każdą kieszeń.

Sałatka z czerwonej kapusty

Składniki:

Sałatka z czerwonej kapusty

 

  • kapusta czerwona 50 50 dag
  • jabłka 2 2 szt.
  • cebula 1 1 szt.
  • cytryna 1 1 szt.
  • oliwa 2 2 łyżka
  • sól 1 1 szczypta
  • cukier 1 1 szczypta

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z czerwonej kapusty
Kapustę oczyścić, cienko poszatkować, sparzyć. Skropić sokiem z 1/2 cytryny. Cebulę obrać, posiekać. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Kapustę wymieszać z jabłkami i cebulą. Natkę opłukać, rozdrobnić. Sałatkę przyprawić do smaku sokiem z cytryny, oliwą, solą oraz cukrem.