Sposób przygotowania:
Sałatka z farfalle, serem i szynką
Makaron wrzucamy na wrzącą wodę i gotujemy do miękkości (przez ok 13 minut). Po ugotowaniu przelewamy zimną wodą, by się później nie kleił i odcedzamy.
Ser oraz szynke ucieramy na grubych oczkach. Pora (zarówno białą, jak i trochę zielonej częsci) kroimy w cienkie półplasterki. jajka kroimy w kostkę.
Ugotowany makaron dodajemy do pozostałych, skrojonych składników, dodajemy ok 2-3 łyżki majonezu oraz sporą ilość przypraw. Dokładnie mieszamy i podajemy.
Ser oraz szynke ucieramy na grubych oczkach. Pora (zarówno białą, jak i trochę zielonej częsci) kroimy w cienkie półplasterki. jajka kroimy w kostkę.
Ugotowany makaron dodajemy do pozostałych, skrojonych składników, dodajemy ok 2-3 łyżki majonezu oraz sporą ilość przypraw. Dokładnie mieszamy i podajemy.