iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Sałatka z fasolą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo lubię sałatki, bo mogę je zabierać ze sobą do pracy jako drugie śniadanie. Układane warstwami zachowują dłużej świeżość.

Sałatka z fasolą

Składniki:

Sałatka z fasolą

 

  • 1 puszka czerwonej fasoli,
  • 20 dag żółtego sera,
  • 2 szklanki makaronu muszelki,
  • 1 por,
  • 20 dag wędzonej piersi z kurczaka,
  • 4 ogórki konserwowe,
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego,
  • 4 łyżki majonezu dekoracyjnego WINIARY,
  • sól i pieprz.

Sposób przygotowania:

Sałatka z fasolą
Makaron należ y ugotować al dente w osolonej wodzie. Przecedzamy go. Pierś kroimy w drobną kostkę. Por kroimy w krążki, ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Natomiast ogórek kroimy w małą kostkę. Jogurt mieszamy z majonezem, solimy oraz pieprzymy. Odcedzamy fasolę. Układamy w misce: makaron, por, fasole, następnie smarujemy sosem. Wykładamy pierś, ogórki, dekorujemy serem. Chłodzimy.