migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1285]

Sałatka z fasolką szparagową i tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Fajny pomysł na wykorzystanie fasolki szparagowej. Połączenie jej z tuńczykiem i jajkiem to bardzo dobry i smakowity pomysł. Fasolka może nie prezentuje się rewelacyjne ale wspaniale smakuje.

Sałatka z fasolką szparagową i tuńczykiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka z fasolką szparagową i tuńczykiem

 

  • 450 g ugotowanej fasolki szparagowej zielonej
  • 2 puszki tuńczyka w oleju w kawałkach
  • 4-5 jajek ugotowanych na twardo
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 4-5 łyżek majonezu

Sposób przygotowania:

Sałatka z fasolką szparagową i tuńczykiem
Ugotowaną i wystudzona fasolkę pokroić na mniejsze kawałki, ja strączki przekroiłam na pół. Jajka pokroić w drobną kostkę. Tuńczyka osączyć z nadmiaru oleju i podzielić na małe kawałeczki. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Dodać posiekaną natkę pietruszki a następnie połączyć z majonezem. Dokładnie wymieszac i podawać.
Sałatka z fasolką szparagową i tuńczykiem
Etap 1 Ugotowaną i wystudzona fasolkę pokroić na mniejsze kawałki, ja strączki przekroiłam na pół.
Sałatka z fasolką szparagową i tuńczykiem
Etap 2 Jajka pokroić w drobną kostkę.
Sałatka z fasolką szparagową i tuńczykiem
Etap 3 Tuńczyka osączyć z nadmiaru oleju i podzielić na małe kawałeczki.
Sałatka z fasolką szparagową i tuńczykiem
Etap 4 Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Dodać posiekaną natkę pietruszki a następnie połączyć z majonezem. Dokładnie wymieszac i podawać.