Sposób przygotowania:
Sałatka z fasolki szparagowej
Fasolkę myję i odcinam końce, wrzucam do garnka z gotującą się wodą z dodatkiem soli i cukru do smaku. Gotuję bez przykrycia do miękkości. Odcedzam na sitku i przelewam zimną wodą, odstawiam do całkowitego ostygnięcia i odsączenia wody.
Umyte pomidorki koktajlowe kroję na pół, ogórki kiszone na cienkie plasterki i mieszam z fasolką szparagową. Wykładam na talerze, dodaję pokrojone na ćwiartki jajka, posypuję startym żółtym serem.
Przygotowuję SOS DO SAŁATKI: wszystkie składniki dokładnie ucieram do uzyskania jednolitej emulsji. Doprawiam do smaku solą morską, świeżo mielonym czarnym pieprzem i jeszcze raz dokładnie mieszam.
Tuż przed podaniem sałatkę polewam sosem i posypuję posiekaną natką pietruszki.
Umyte pomidorki koktajlowe kroję na pół, ogórki kiszone na cienkie plasterki i mieszam z fasolką szparagową. Wykładam na talerze, dodaję pokrojone na ćwiartki jajka, posypuję startym żółtym serem.
Przygotowuję SOS DO SAŁATKI: wszystkie składniki dokładnie ucieram do uzyskania jednolitej emulsji. Doprawiam do smaku solą morską, świeżo mielonym czarnym pieprzem i jeszcze raz dokładnie mieszam.
Tuż przed podaniem sałatkę polewam sosem i posypuję posiekaną natką pietruszki.