Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Sałatka z fasolką szparagową, jajkami i tuńczykiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
  • KALORIE: 220
         
ocena: 5/5 głosów: 1

To doskonała propozycja na pożywny posiłek, który doskonale zaspokoi każdy apetyt. Sałatka jest naprawdę ekspresowa w przygotowaniu, więc polecam, abyście sami spróbowali.

Sałatka z fasolką szparagową, jajkami i tuńczykiem

Składniki:

Sałatka z fasolką szparagową, jajkami i tuńczykiem

 

  • 200g fasolki szparagowej (u mnie żółta i zielona)
  • 2 jajka
  • 1 puszka tuńczyka
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1/2 puszki groszku
  • 1/2 papryki konserwowej
  • 1/2 pęczka koperku (opcjonalnie; może być również natka pietruszki)
  • sól, pieprz
  • około 3 łyżki majonezu (lub więcej)

Sposób przygotowania:

Sałatka z fasolką szparagową, jajkami i tuńczykiem

Przygotowanie składników:

Sałatka z fasolką szparagową, jajkami i tuńczykiem
Można użyć fasolki jednokolorowe i tuńczyka w oleju, wodzie lyb sosie własnym.

Fasolkę należy ugotować na parze/w osolonej wodzie, a jajka na twardo.
Fasolkę po ostudzeniu przekroić na kilka części, a jajka i paprykę pokroić w kostkę, koperek posiekać
Natomiast warzywa konserwowe oraz tuńczyka odcedzić z zalewy.

Sałatka:

Sałatka z fasolką szparagową, jajkami i tuńczykiem
Sałatka powinna być doprawiona zgodnie ze smakiem.

Całość połączyć z majonezem i doprawić solą oraz pieprzem.
Gotową sałatkę schłodzić w lodówce.